DEHP – The Silent Threat & Breakthrough Solution from TECHVINA

In 2009, scientists at Cheng Kung University (Taiwan) reported alarming findings about the effects of phthalate derivatives like DEHP on human health. A study of 30 girls with early puberty compared to 33 normal girls showed that the urine of the early puberty group contained significantly higher levels of monomethyl phthalate (MMP) than the normal […]
SUSTAINABLE CASSIA DEVELOPMENT IN VIETNAM

SUSTAINABLE CASSIA DEVELOPMENT IN VIETNAM 1. Cassia Development in Vietnam With an area of approximately 180,000 hectares, mainly in the northern mountainous provinces, in 2023, Vietnam exported over 89,000 tons of cassia products, worth over 260 million USD, becoming the world’s leading cassia-producing country. Cassia has become a high-value forestry tree, helping people in many […]
COUMARIN EU NATURAL FROM CASSIA OIL: A PROMISING SOURCE IN THE FRAGRANCE INDUSTRY
While Cassia Oil in Vietnam has been widely recognized in the Cinnamic Aldehyde and Benzaldehyde Natural production industry when being consumed globally for decades, Coumarin extracted from Cassia Oil has gained less popularity. However, with its competitive price, stable production, and consistent quality, this source material holds immense potential in the fragrance industry. From the Middle of […]
US NATURAL VS EU NATURAL
What is the key difference between US natural & EU natural flavors/fragrances? Let’s understand what are natural flavours as per EU & US regulation first. US natural: Natural flavors are flavors derived from natural raw materials that contain no artificial constituents. Artificial within the meaning of this regulation is synthetic or petrochemical. The raw materials […]
NATURAL DIHYDROCOUMARIN APPLICATION
Dihydrocoumarin là một hợp chất hóa học tự nhiên thu sản xuất từ coumarin tự nhiên, có mùi ngọt, giống như vani. Nó thường được sử dụng trong các ứng dụng khác nhau, chủ yếu trong các ngành công nghiệp nước hoa và hương vị. Dưới đây là một số ứng dụng của dihydrocoumarin: 1. […]
SUSTAINABILITY STUDY ON CASSIA
General name :Cassia/Cinnamon Botanical name : Cinnamomum Cassia 1. Cultivation Type: Cassia Origin: Vietnam Cassia seeds are incubator in February every yepar. The seedlings are put on potting soils in furrows on well-drained soil. Each furrow is 20cm high and 120cm wide. After a year, Cassia seedlings will be moved to grow on the hill. The distance between each plant in the first year on the hill is about 1 meter. After each year, Cassia plants will […]
TINH DẦU PƠ MU VIỆT NAM
Tinh dầu Pơ Mu có mùi thơm dễ chịu, ấm áp, ngọt ngào, hương của gỗ-balsamic, opopanax/tuyết tùng với hương cuối thanh khiết, gợi nhớ đến gỗ hồng mộc khô. Đối với những nhà chế tạo nước hoa đang tìm cách mở rộng danh mục các mùi hương gỗ của họ, thì không cần tìm […]
CÁC CÔNG DỤNG CỦA DẦU MÙ U
Dầu Mù u là gì? Dầu mù u (hoặc dầu hạt calophyllum inophyllum) còn được gọi là “vàng xanh” hoặc “dầu lá làm đẹp”. Nó được ép từ nhân quả của cây hạt mù u, một loại cây xanh nhiệt đới chủ yếu ở Đông Nam Á. Dầu của nó có màu vàng hơi xanh đến […]
BENZALDEHYDE – MỘT NGUYÊN LIỆU QUAN TRỌNG TRONG NGÀNH HƯƠNG LIỆU VÀ GIA VỊ
Benzaldehyde có mùi hạnh nhân và là thành phần rất quan trọng trong việc tạo ra nhiều loại sản phẩm khác nhau. Nó được sử dụng phổ biến nhất như một chất tạo hương nền, do có hương mạnh mẽ cũng như hương vị hạnh nhân đặc trưng, bên cạnh đó nó cũng có một số […]
COUMARIN VÀ MỘT SỐ ĐIỀU CHƯA BIẾT
Nguyên liệu nào được dùng để tổng hợp nước hoa đầu tiên trên thế giới? Có thể nói là các chất tự nhiên được phân tách như tinh dầu và các hợp chất của nó. Benzaldehyde có thể nói là chất đầu tiên, nó có mùi hạnh nhân và ngọt. Chất tiếp theo là Coumarin. Có […]